En misstänkt för brott efter dödsolycka vid Dalkarlså

Uppdaterad
Publicerad

En person misstänks för brott efter olyckan på E4 i höjd med Dalkarlså, Robertsfors, vid 15-tiden på söndagen. En man i 50-årsåldern avled i samband med olyckan.

En lastbil och ett antal motorcyklar ska ha varit inblandade i olyckan där två personer fördes till sjukhus.

Under söndagskvällen meddelade polisen att en man i 50-årsåldern dött till följd av sina skador. Mannen var skriven i Västergötaland och anhöriga är underrättade.

En annan man i 60-års åldern uppges vara inlagd på vårdavdelning med måttlig skada.

Misstänks för flera brott

Vittnen och målsägande ska höras i ärendet, och personen som framförde lastbilen har delgivits misstanke om brott. Mannen är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och smitning, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

– Han kommer höras igen tillsammans med försvarare. Det vi vet är att lastbilen hade väjningsplikt men körde ut på E4:an ändå, säger förundersökningsledare Pia Westlund.

Fordon tagna i beslag

Flera enheter från räddningstjänsten, samt ambulanshelikopter kallades till platsen i samband med olyckan. Vid 18-tiden meddelade polisen att en lastbil varit inblandad när en eller ett flertal motorcyklar körde in i mitträcket.

I samband med olyckan stängdes E4 först av i båda riktningarna och den norrgående filen öppnades igen vid 16-tiden. Södergående riktning där olyckan skedde öppnade först strax innan klockan 20.

Polisen har tagit de inblandade fordonen i beslag för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.