Efter kraschen – nu stoppas de andra vindkraftverken

Publicerad

Företaget Vestas som bygger vindkraftverken vid Aldermyrberget utanför Jörn ska nu utreda hur olyckan med det rasade vindkraftverket kunde hända. Under tiden har de stoppat alla övriga 16 vindkraftverk.

Anders Riis som är kommunikationschef på företaget säger att de ska göra tester och inspektera verken och återstarta dem om de är okej, något som Sverige Radio var först att berätta om.

Vad var din första reaktion efter olyckan?

– Först ville jag göra klart att ingen var skadad. Sen ville jag veta vad som har hänt och varför. Nu har vi tagit in experter och ingenjörer som ska utreda detta, genom att samla in information och data. Det är viktigare att det blir rätt än att det görs snabbt, säger Anders Riis.

I klippet ovan hör du reporter Patrik Samuelsson berätta för Sverige idags programledare Frida Wengberg om vad som hänt på platsen idag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.