Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En tydlig markering” – hör vad närsjukvårdschefen säger om varningen till de anställda på akutens nattskift Foto: Patrik Samuelsson SVT

Tog lustgas på nattpasset på akuten i Skellefteå – nu varnas de anställda

Uppdaterad
Publicerad

Fyra ur nattpersonalen på akuten på Skellefteå lasarett tog lustgas tillsammans under nattskiftet. Festen filmades och lades ut på sociala medier.

Nu är det klart vad händelsen får för konsekvenser. Tre av de inblandade får en varning – den fjärde får ett ”korrigerande samtal”.

– Det är hemskt, man slår ju ut en hel akutmottaging. Det är en otrolig patientrisk, sa en anonym uppgiftslämnare till SVT Nyheter Västerbotten.

Region Västerbotten har utrett händelsen sedan det blev känt att nattpersonal tagit lustgas på arbetstid.

– Utredningen har bekräftat att fyra personer var inblandade. Ingen patient har utsatts för risk, säger Camilla Andersson, områdeschef för Skellefteå lasarett.

Jämfört liknande incidenter

Nu är det klart vad händelsen får för konsekvenser för de inblandade.

– Vi har jämfört händelsen med liknande incidenter i både vår egen och andra regioner. Vi kommer att ge skriftliga varningar till tre av dem och ett korrigerande samtal till en person.

Berörda personer och fack är underrättade.

Hör Camilla Andersson i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.