• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Under torsdagsmorgonen fick resenärerna tillslut landa på Umeå flygplats efter mardrömsdygnet. Foto: SVT

Efter maratonflygningen: ”Nu ska jag hem och sova ut”

Uppdaterad
Publicerad

Det som egentligen brukar vara en ganska kvick flygresa mellan Stockholm och Umeå slutade med landning i Sundsvall och återresa till Stockholm.

Med andra ord en väldigt lång natt för många flygresenärer.

Flygplanet avgick från Arlanda klockan 21.20 på onsdagen med Umeå som slutdestination. Tät dimma i Umeå gjorde att flygplanet inte kunde landa som planerat.

Planet omdirigerades istället till Sundsvall där några av resenärerna steg av. Sent på kvällen återvände flygplanet till Stockholm och Arlanda igen.

”Superskumt dygn”

På torsdagen, när dimman inte längre var ett problem, gjordes ett nytt försök och det var många trötta resenärer som landade i Umeå på morgonen.

Familjen Anders och Sara Rebbling var tillsammans med sin dotter Alma några av de som kom till Umeå med det kraftigt försenade flyget. 

– Vi har fått sova på ett hotell i Bålsta över natten, säger Anders. 

– Det har varit ett superskumt dygn, säger Sara Rebbling.

Sov på stenbänk

Peter Hedman berättar att han sov på en stenbänk på Arlanda under natten. Han menar att det har varit lite tumultartat att ordna tillfälliga hotellboenden till alla resenärer:

– Det var ju många sista minuten-lösningar, jag tror en hel del resenärer fick dela rum med främlingar på olika hotell och sådär. Nu ska jag hem och bara sova ut, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.