Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Inger Persson som har stuga vid havsbadet i Bettnessand känner sig hjälplös efter parkeringskaoset. Foto: SVT/Moa Lindberg

Efter parkeringskaos vid Umeås populäraste badstrand Bettnessand – oro bland stugägare

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren är Bettnessands havsbad ett populärt besöksmål, så pass populärt att gästerna parkerar i vägen för andra fordon. Stugägarna tycker att det känns oroväckande, eftersom räddningstjänst inte kan ta sig till platsen om olyckan skulle vara framme.

Parkeringskaoset på Bettnessand havsbad har länge varit ett problem. Under en varm sommardag är det fullt av badgäster och när parkeringen är full är fortsätter de att parkera längst vägen.

– Vad gör man om det blir ett drunkningstillbud eller att det börjar brinna? Det är ingen som kommer sig fram för vägen är stängd, säger Inger Persson, stugägare i Bettnessand.

Räddningstjänsten: ”Tänk till!”

Från räddningstjänstens sida ser man allvarligt på situationen.

– Parkerar folk så att framkomligheten drabbas är det ju risk att vi från räddningstjänsten, ambulans eller polis inte tar sig fram till ett larm och det kan få allvarliga konsekvenser, säger Tor Håkansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Umeå.

– Så det är viktigt att man tar sitt ansvar och tänker till när man parkerar sin bil, säger Tor Håkansson.

I klippet hör du Inger Persson som känner oro över parkeringskaoset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer