Foto: SVT

Efter ”röjfesten” på Biltemas parkering – begränsningar kan bli aktuella i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad
Efter förra helgens stora bilträff på en parkering i Skellefteå kan det bli begränsningar för trafiken vissa tider i Skellefteå. Det säger polisen till SVT Nyheter Västerbotten. 

Det var förra helgen som upp till 1200 personer samlades på en parkering i Skellefteå. Ett par hundra fordon avvisades från platsen. Polisen har bedömt att bilträffen var en offentlig tillställning bland annat eftersom det gick ut en inbjudan på sociala medier där en specifik plats fanns utpekad i inbjudan.  Den offentliga tillställningen bröt mot restriktionen om förbud mot sammankomster med fler än 50 personer. Men någon ansvarig person har polisen inte hittat. 

Polisen riktar nu en skarp uppmanning till allmänheten att ta sitt ansvar i coronatider och följa de riktlinjer som finns. 

Kan det bli tal om lokala förbud om folk inte sköter sig? 

– Ja, det kan det bli, men det är underställt kommunerna i sådana fall.  

Lars Westermark säger att polisen har vart i kontakt med Skellefteå kommun efter den stora bilträffen och pratat med kommunen om möjliga begränsningar när det gäller trafik på vissa tider, men det ska ha varit lösa samtal och enligt honom finns det inga förslag på det i nuläget. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer