Vaccinsamordnare Ronny Lestander öppnar för att det kan bli aktuellt med punktinsatser med drop-in vaccinering på flera platser i länet efter helgens försök på Ersboda i Umeå. Foto: Mikael Assmundsson, SVT

Efter satsningen på drop in-vaccinering – kan bli aktuellt på fler platser i länet

Publicerad

Under lördagen genomförde regionen drop in-vaccination mot covid-19 på Ersboda i Umeå. Vaccinationssamordnare Ronny Lestander bedömer att satsningen var lyckad och nu kan det bli aktuellt med liknande punktinsatser på fler platser i länet.

Bakgrunden till satsningen är att Ersboda är ett område där vaccinationstäckningen är något lägre än i övriga samhället. Drygt 50 personer passade på att vaccinera sig under de tre timmar den tillfälliga drop in-kliniken höll öppet.

Nu ska insatsen utvärderas och kan få ringar på vattnet – då regionen öppnar för liknande insatser på andra platser i länet med lägre andel vaccinerade.

– Nu ska vi utvärdera för att se om liknande insatser kan bli aktuella på andra platser i länet, säger Ronny Lestander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.