Taket rasade den 23 januari Foto: SVT / Tommy Forsgren

Efter takraset: Martinsons limträfabrik i Bygdsiljum åter i drift

Uppdaterad
Publicerad

Taket på en av Martinssons byggnader i Bygdsiljum i Skellefteå rasade i slutet på januari. Nu är taket lagat och fabriken åter i drift.

Nu är limträfabriken i Bygdsiljum åter i drift efter takraset den 23 januari.

– Arbetet har flutit på över förväntan och redan nu är produktionen igång genom temporära lösningar. En tillfällig vägg mellan produktionslinjen och raset har möjliggjort produktionsstart, säger Olov Martinson, platchef.

– Vi är väldigt nöjda över att ha kunnat minimera effekterna för våra kunder. Genom att vi har stuvat om i våra leveranser har vi klarat av att leverera enligt plan med undantag för några mindre förseningar. Nu är vi på banan igen och det känns riktigt bra, säger Lars Källströmer, produktchef.

Ytterligare ras under onsdagen

Det har skett ett till takras i fabriken. En takbalk har gett vika i samband med en reparation av den tidigare skadan. Det ska inte påverka leveranser till kunder, uppger Norran.

– Vi har en följdskada till det tidigare raset, så det är inte så dramatiskt som det låter. Det var ingen risk för någon person, utan vi såg vad som var på gång att hända. Vi har också besiktigat byggnaderna i omgångar och vi fortsätter med det för att säkerställa säkerheten, säger platschef Olov Martinson till Norran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.