I fjol var det Titanic som angjorde Skellefteå. Den här sommaren är det i stället dinosaurier som gästar stan. Foto: Pressbild.

Efter Titanic-succén – nu kommer T-rex

Publicerad

Förra sommaren gjorde världsvandringsutställningen Titanic succé i Skellefteå. I sommar gästas man återigen av en världsutställningen men denna gång av dinosaurier.

Utställningen heter ”Dinosaurs the Exhibition” och riktar sig till barnfamiljer. Genom berättelser baserad på forskning, avancerad teknik, interaktiva miljöer presenteras utställning på ett både ett pedagogiskt och lekfullt sätt.

Totalt kommer ett 30-tal djur i naturlig storlek att visas upp på utställningen.

– Vi är glada att få presentera ännu en världsutställning till Skellefteå. Fjolårets Titanic-evenemang blev en succé med över 50 000 besökare. Med det utfallet har vi under året arbetat aktivt med att stå som värd för en ny utställning. Därför är det kul att nu Dinosaurs The Exhibition från USA etablerar sig i Skellefteå till sommaren, säger Visit Skellefteås vd Maria Broman i ett pressutskick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.