Arkivbild. Foto: TT

Bröt sig in i stängd bar och festade loss

Uppdaterad
Publicerad

En 34-årig man döms efter en vild julfest i Umeå. Efter en krogkväll hade han uppenbarligen inte fått nog av spritdrycker. Istället för att gå hem bröt han sig in på en restaurang i staden och festade tills han hittades utslagen på golvet av ägaren.

Det var mellan juldagen och annandag jul förra året som händelsen ska ha inträffat. Mannen som är i 34-års åldern tog sig in i restaurangen Tre Kronor i Umeå och drack läsk och alkohol som tillhörde restaurangen.

34-åringen hade tillbringat kvällen på en annan krog i närheten där han hade druckit sig full. Efter att han lämnade krogen ska han ha tagit sig in i restaurang Tre Kronor, men vad som hände sen har han inga minnen av.

Hittades sovandes i lokalen

Mannen säger i förhör att han minns hur han hade tagit sig in i ett städutrymme som tillhörde restaurang Tre kronor, via parkeringshuset Nanna.

När restaurangägaren kom till platsen dagen efter hittade han 34-åringen sovande i lokalen. Utöver det fann han en stor mängd öppnade, utspillda och delvis urdruckna läskburkar och vinflaskor. Förutom alkoholen hade mannen tagit sönder ett antal tallrikar, en laptop och en barstol.

Tingsrätten dömer den tidigare ostraffade mannen för olaga intrång, stöld samt skadegörelse. Påföljden blir villkorlig dom samt 3600 kronor i böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.