Mats Bruhn vid polisen i Umeå: ”Jag vill rikta stort tack till de medborgare som gjort de här iakttagelserna som lett fram till att vi nått framgång i ärendet” Foto: SVT

Elektronikstölder i Umeå löstes med hjälp av allmänheten

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer greps under söndagen misstänkta för stölder från en byggarbetsplats på Ridvägen i Umeå. Polisen lyckades gripa personerna efter att de fått bilder från medborgare som fotat de misstänkta gärningsmännen när de strök runt på bygget.

Västerbottenskuriren var först med att rapportera om händelsen.

Det var under lördagskvällen den tredje april som polis åkte ut till en byggarbetsplats på Ridvägen i Umeå – ett stenkast från polishuset – med anledning av en stöld.

Umeåföretagaren som blev utsatt berättar för VK att han fått tips om att det rörde sig folk i varselkläder inne på arbetsplatsen under kvällen.

Väl på plats höll polis förhör, dokumenterade brottsplatsen och upprättade sedan en anmälan om grov stöld.

”Vill rikta ett stort tack till medborgarna”

Men det skulle inte dröja länge innan polisen fick upp ett spår.

På söndagsmorgonen hade polis gripit de tre misstänkta personerna i en kranskommun till Umeå, och det hade inte kunnat ske utan hjälp från allmänheten.

– Från polismyndigheten så vill jag framför allt rikta stort tack till de medborgare som gjort de här iakttagelserna som lett fram till att vi nått framgång i ärendet, säger Mats Bruhn, förundersökningsledare vid polisen i Umeå.

Hör mer från intervjun med Mats Bruhn i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.