Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”De elever som var närvarande har fått samtalsstöd” – se rektorn Mats Boman berätta om olyckan på Grubbeskolan. Foto: Arkivbild, Anna Bergman/SVT

Elev förd till sjukhus efter olycka på Grubbeskolan i Umeå – rektorn: ”Allvarligt skadad”

Uppdaterad
Publicerad

En elev har skadats vid en olycka på Grubbeskolan i Umeå under tisdagen. Eleven har skickats med ambulans till sjukhus med allvarliga skador.

– Vi har aktiverat vår krisplan, säger rektor Mats Boman.

Enligt uppgifter till polisen ska eleven ha ha sprungit genom en glasruta på skolan och skurit sig på armarna.

– Det är en olyckshändelse och vår skolsköterska tog hand om eleven fram tills dess att sjukvården kom på plats, säger Mats Boman, rektor på Grubbeskolan.

Eleven skickades med ambulans till Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Enligt en patientskaderapport är det en tonårspojke i 15-12-årsåldern som har fått allvarliga skador efter händelsen.

Har aktiverat krisplan

Skolan har aktiverat sin krisplan och ger stöd till de elever som behöver det. Man erbjuder även samtalsstöd till de som behöver.

– När det händer allvarliga olyckor behöver vi aktivera vår krisplan, vi är en skola med många elever och man reagerar på olika sätt, säger Mats Boman.

Händelsen utreds som en arbetsplatsolycka och som vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.