Fem elever i Lycksele åtalas för misshandel – stoppade elev i tunna

Uppdaterad
Publicerad

Fem tonåringar på Finnbacksskolan i Lycksele åtalas för att ha stoppat ner en annan elev i en återvinningstunna – och sedan knuffat honom nedför en trapp. Händelsen skedde på skolan i våras.

Det var i april i år som eleven, en pojke i tonåren, blev nerstoppad i en återvinningstunna på Finnbacksskolan i Lycksele. Återvinningstunnan knuffades sedan ner för en trapp.

En lärare kom gående när de åtalade eleverna drog upp återvinningstunnan, med eleven i, upp för trappen igen. Läraren avbröt då händelsen.

Pojken fick enligt åtalet ont när han trycktes ner i tunnan. I polisförhör berättar han att han fick ont i bröstkorgen och att svanskotan slog i varje trappsteg.

– Jag skrek att det gjorde ont. Skrek aj flera gånger, säger pojken i polisförhör.

Såg det som ett skämt

Skolsköterskan bedömde att en kota i ryggen hoppat snett och att eleven eventuellt fått en bristning i fästet på biceps. Eleven berättade också för skolsköterskan att han fått en spricka i revbenet.

Fyra av de åtalade eleverna nekar till brott. Några av dem säger att de såg händelsen som ett skämt och att eleven skrattade under delar av tiden. Den femte pojken har inte velat ta ställning till brottsanklagelserna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.