Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör familjen och polisen om sökandet efter Elliot. Foto: Berno Jonsson/SVT, Privat

Elliot, 20 år, i Skellefteå försvunnen – föräldrarna vädjar om hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Elliot, 20 år, från Skellefteå sågs senast i sitt hem 28 november. Sedan dess har han inte gått att hitta. Polisen har få spår att gå på och föräldrarna vädjar nu om hjälp.

– Hela situationen är som att vara vaken i en mardröm, säger Anna Larsson, mamma till Elliot.

Föräldrarna anmälde Elliot försvunnen 30 november. Det enda spår som polisen har att gå på när det gäller försvinnandet är ett samtal från hans mobiltelefon i Jävre norr om länsgränsen. Det är också dit som sökandet har koncentrerats.

Polisen ska söka med helikopter

Polisen har nu också gjort en anmälan om människorov. Detta innebär bland annat att man kan göra en så kallad masttömning, där man hämtar information från mobilmaster.

– Det finns inget som tyder på brott men för att kunna ”öppna verktygslådan” krävs en brottsmisstanke. Det här gör att vi kan göra ytterligare kontroller och åtgärder, säger Johann Kristiansson, kriminalinspektör vid Skellefteåpolisen.

När vädret blir bättre och sikten klarnar påbörjar polisen sökandet med helikopter. Missing people är också inkopplade i ärendet.

Familjen har godkänt att bilden på Elliot publiceras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.