Misstankarna kvarstår mot båda, säger åklagare Oskar Lundberg Foto: Tommy Forsgren, SVT / Samuel Pettersson, TT

Ersbodamordet: Två misstänkta släppta ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

I måndags häktades två män, 28 respektive 29 år, misstänkta för mord och tre fall av mordförsök på Ersboda i Umeå. På fredagen släpptes båda på fri fot.

28-åringens häktning hävdes av Umeå tingsrätt redan vid lunch.

– Jag kan bekräfta att han är försatt på fri fot. Misstankarna mot honom kvarstår och han är inte avförd från utredningen, säger åklagare Oskar Lundberg till SVT.

Dödsskjutning på Ersboda

Under eftermiddagen hölls sen förhandlingar i tingsrätten om 29-åringen skulle vara fortsatt häktad. Han begärdes häktad för medhjälp till mord och tre fall av medhjälp till försök till mord, men efter nästan en timmes lång överläggning i tingsrätten beslutades att även han släpps på fri fot.

– Han fick sina tillhörigheter och tillsammans med sin advokat lämnade han rättssalen, säger SVT reporter Tommy Forsgren på plats.

– Misstankarna kvarstår mot båda, säger åklagare Oskar Lundberg.

En kvar i häkte

Det innebär att en person i mordutredningen sitter kvar i häkte. Det är den 32-åring som häktades i onsdags misstänkt för mord.

Det var sent på onsdagskvällen den 23 januari som polisen larmades om en skjutning på Ersboda. En man avled och två skadades.

Polisen inledde en särskild händelse och konstaterade att dödsskjutningen var kopplad till händelser i den undre världen. Polisen beskrev händelsen som en ”kriminell uppgörelse.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Ersboda

Mer i ämnet