En brännskadad efter brand i soffa

Uppdaterad
Publicerad

Inatt vid 02.40 larmades SOS om en brand i en publik lokal. En soffa hade börjat brinna, och elden hade sedan spridit sig vidare till delar av byggnaden. En person fördes till sjukvård efter att ha ådragit sig brännskador.

En soffa fattade eld på ett HVB-hem under natten mot torsdagen. Initialt sades det att ingen blivit skadad vid branden, men senare fick en person föras till Lycksele lasarett med lättare brännskador.

– Det gick ändå rätt bra. Det var en av de anställda som fick föras till sjukhus. Jag vet inte några detaljer om skadornas omfattning, men jag pratade med honom så det var inte allt för allvarligt utifrån det jag vet, säger Lars Grundberg, insatsledare vid räddningstjänsten i Malå.

Räddningstjänsten lämnade platsen strax före klockan fem. Polisen åkte också ut till platsen men har ännu inte hunnit genomföra någon teknisk undersökning av platsen.

– Platsen är avspärrad nu och det kommer upprättas en anmälan. Sedan gör vi en teknisk undersökning så fort som möjligt, men släckningsarbetet måste vara över helt och man måste ventilera klart för att teknikerna ska kunna göra undersökningen, säger David Levy, RLC-befäl vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.