Man avled efter drunkningsolycka i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En man i 65-årsåldern hemmahörande i Västerbotten avled efter en drunkningsolycka vid ön Storsandskär på onsdagskvällen.

– En person i närheten kunde hämta in mannen till land, men hans liv gick inte att rädda, säger polisens presstalesperson Åsa Mjörndal.

Det var strax efter åtta på onsdagskvällen som SOS Alarm fick in samtal om att en person setts liggande i vattnet vid ön Storsandskär strax söder om centrala Umeå. Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen, men innan de var på plats hade en privatperson i närheten fått upp mannen på land. Hans liv kunde dock inte räddas.

– Det finns inga uppgifter om hur han hamnade i vattnet. Det var två personer som var ute och åkte båt på dagen och sedan har han på något sätt hamnat i vattnet i samband med att de skulle lägga till vid bryggan, säger Sofia Karlsson, förundersökningsledare vid polisen i Umeå, till Västerbottens-Kuriren.

Mannen är hemmahörande i Västerbotten och anhöriga är underrättade, polisen misstänker inget brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.