Eva Sahlström Hägglund och Ulf Hägglund vigdes under midsommarafton när det var drop-in-bröllop i Holmsunds kyrka. Foto: Patrick Trädgårdh

Eva och Ulf ”droppade in” och gifte sig på midsommarafton

Uppdaterad
Publicerad

I elva år har de varit tillsammans, i 10,5 år har de varit förlovade. När de fick ett infall och ett erbjudande om drop in-vigsel så gjorde Eva Sahlström Hägglund och Ulf Hägglund slag i saken som de så länge pratat om – de passade på att gifta sig.

– Vi fick helt enkelt ett infall, säger Eva Sahlstöm Hägglund.

I Holmsunds kyrka erbjöd man för tredje året i rad drop-in-vigsel under midsommarafton, och det blev populärt.

– Vi har vigt tio par i dag och det har varit helt underbart, säger vigselförrättaren Carina Wikman.

LÄS MER: De fick varandra på kärleksdagen

Hon jämför drop-in-vigslarna med en folkfest och säger att det är ett både enkelt och vackert sätt att gifta sig på. Brudparen kan skippa allt planerande och bara komma till kyrkan för att fira kärleken.

Det nygifta paret Hägglund från Vindeln har länge pratat om att gifta sig, men så har det aldrig blivit av, förrän nu.

– Och nu känns det riktigt bra. Nu åker vi hem igen för att grilla kött och fira med jordgubbar och grädde i trädgården, säger Eva Sahlström Hägglund efter att hon sagt ja till sin Ulf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.