Foto: Pressbild

Extra långa väntetider hos Region Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen bytte Region Västerbotten telefonväxel. I samband med det uppstod problem som innebär extra långa väntetider. Under måndagen var problemen fortfarande inte lösta.

Problem som uppkommit i samband med lördagens byte av telefonväxel åtgärdas nu av regionens egen it-personal samt kompetens från Telia, det skriver Regionen i ett pressmeddelande.

De meddelar att invånare och patienter kan ringa in till regionens växelnummer och anknytningar som vanligt, men det kan innebära extra långa väntetider när man ringer regionens växel.

– Vi har fortsatta problem, men vissa problem är åtgärdade. Det ska gå att ringa men om det uppstår problem kan man ringa mottagningar och hälsocentraler, då kommer man fram snabbare. Alla telefonnummer finns på 1177.se, säger Karoline Helmersson, beredskapssamordnare

Det är ännu oklart hur lång tid det tar att lösa problemet.

– Vi hoppas att vi kan lösa det så fort som möjligt. Men jag kan inte ge någon prognos i nuläget, säger Karoline Helmersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.