Foto: SVT

Få politiker kom när Fridays for future ville diskuteras Umeås klimatpolitik

Uppdaterad
Publicerad

Få politiker kom när Fridays for future på måndagen bjöd in till diskussion om Umeås klimatpolitik.

På måndagen bjöd rörelsen Friday for future in till diskussion gällande Umeå kommuns förslag till klimatmål och den koldioxidbudget som organisationen bekostat för kommunens räkning.

200 personer, kommunpolitiker och företrädare för Umeås näringsliv, bjöds in till ett enskilt möte under dagen. Men när programmet drog i gång efter lunch var många stolar tomma. Av de 200 inbjudna dök omkring 30 personer upp.

– Jättetråkigt, säger Carl Weidenstolpe från Fridays for future som berättar mer om sin besvikelse i klippet.

”300 modiga som tagit tid ur sin vardag”

På kvällen fick även allmänheten chansen att lyssna på en hållbar föreläsning arrangerad av Fridays for future. Förhoppningen var att fylla lokalen som har plats för 1000 personer. Men även hos Umeåborna var intresset svalt – knappt en tredjedel av lokalen fylldes.

– Jag uppskattar det till 300 modiga som tagit tid ur sin vardag för att lyssna till hur Umeå kan ta ansvar, skriver Carl Weidenstolpe i ett sms till SVT.

Bild från allmänhetens föreläsning. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.