Arkivbild. Foto: SVT

Facket råder inte lärare söka sig till Minervaskolan

Publicerad

Lärarförbundet i Umeå väljer att inte råda lärare att söka sig till Minervaskolan. Detta på grund av bristande arbetsmiljöförhållanden som ska råda på skolan.

Anna Olskog, ordförande för Lärarförbundet i Umeå, berättar för SVT att de inte avråder någon från att söka tjänst på Minervaskolan. Däremot väljer de inte att råda någon som frågar om skolan att söka sig dit.

– Nyexaminerade lärare som flyttar till en ny stad tar ofta kontakt med sitt fackförbund med frågor om sina kommande arbetsplatser och då finns vi där som stöd, säger Olskog.

– Det är första gången i Umeå vi väljer att göra så här och det beslutet har vi tagit med tanke på vad som uppdagats från våra medlemmar på arbetsplatsen. Men det är inget vi upplyser om på förhand, utan det är bara om vi får frågan direkt, konstaterar Olskog.

Har erbjudit skolan stöd

Förutom arbetsmiljöproblem upplyser facket även sina medlemmar om skolan saknar kollektivavtal.

Har ni varit i kontakt med skolan?

– Vi har erbjudit stöd, råd eller dialog på samma sätt som vi gör med alla skolledningar när arbetsmiljöproblem uppdagats via våra medlemmar. Vi tror att man kan komma långt med att föra en dialog, menar Olskog.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer