Bilden har inget med covid fallen att göra. Foto: TT/Magnus Hjalmarson Neideman

Fem fall av covid-19 på Umeå garnison

Uppdaterad
Publicerad

Fem värnpliktssoldater vid Umeå garnison har insjuknat i covid-19 under veckan. Samtliga värnpliktssoldater har nu förts till ett isolerat boende.

I ett pressmeddelande från Försvarsmakten uppges att soldaterna som har sin hemvist vid Skyddscentrum och Västerbottensgruppen i Umeå garnison har smittats av covid-19.

Det var efter en fältövning som de första symptomen på covid-19 upptäcktes. I samråd med smittskyddsläkaren vid Region Västerbotten har de insjuknade värnpliktssoldaterna isolerats i ett särskilt boende inom garnisonen för att begränsa ytterligare smittspridning.

”Fått tillfälligt boende”

– Värnpliktsubildningen pågår precis som vanligt för de som inte är smittade och de har fått ett tillfälligt boende, säger Philip Bacchus, chef 1. CBRN kompaniet.

Alla värnpliktssoldater och personal som arbetar med de smittade har de senaste dagarna testats, och provsvaren väntas inom kort.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Västerbotten
Mer Nyheter