Skellefteå Kraft festade med leverantör under upphandling. Foto: TT.

Festade med leverantör under upphandling

Uppdaterad
Publicerad

Det var sista dagen som man kunde ställa frågor om en pågående fiberupphandling. Då festade ansvariga tjänstemän från det kommunala bolaget Skellefteå Kraft tillsammans med en av anbudsgivarna. Det kan vara ett lagbrott. Det skriver Norran.

SVT Nyheter Västerbotten har granskat Skellefteå Kraft och berättat att de regelbundet bjudit politiker, anhöriga och företagare på alkohol och mat på Skellefteå AIK:s matcher.

Nu avslöjar norran.se att tjänstemän från Skellefteå Kraft fibernät festat med en leverantör som lämnat in en offert i en pågående upphandling. Upphandlingen rör fiberoptiska arbeten och är värd åtminstone 6-7 miljoner kronor, enligt uppgift till Norran.

Läs också: Bjuder kommunalråd och chefer

”Handlade inte om upphandlingen”

– Vi har flera samarbeten med Skellefteå Kraft, den här träffen handlade inte om den pågående upphandlingsprocessen, säger leverantörens distriktschef till tidningen.

Leverantören har varit gäst i logen sju gånger de senaste fyra åren. Till veckan fortsätter SVT Nyheter Västerbottens granskning av Skellefteå Kraft och dess representation.

Läs också: Fick löneavdrag efter SVT:s granskning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skellefteå Kraft

Mer i ämnet