Foto: TT.

Fick inte nötkräm – knivhotade personal

Uppdaterad
Publicerad

I ett raseriutbrott ska en ung man ha slängt möbler, viftat med kniv – och hotat med bråk om han inte fick nötkräm. Nu är händelsen på flyktingverksamheten anmäld till Arbetsmiljöverket.

Verksamheten ligger i en kommun i länet och det är personalen där som gjort en anmälan om hot. Det var i mars i år som den unge mannen, boende där, ska ha nekats att få följa med och handla.

”De går iväg och det tar inte lång tid så kommer ungdomen tillbaka mycket svart i blicken och arg, säger att han vill ha en kniv, sparkar på skafferidörren”, skriver flyktingverksamheten i sin anmälan.

Slog med stekpanna

De hävdar att mannen då svarar att han ska ha kniven för att laga mat, men personalen säger att han måste lugna ner sig. I stället börjar han, enligt personalen, söka efter en kniv i köket, greppar tag i en stekpanna och springer upp till övervåningen.

Mannen ska sedan ha slagit med stekpannan, men personalen ser inte på vad, och kastat ner ett bord från balkongen.

Ville ha nötkräm

”Ungdomen frågar efter en kniv igen men får inte en, då säger han att han har två knivar på sitt rum och går dit och hämtar en stor kniv som han viftar med”, hävdar verksamheten.

I samband med att han viftar med kniven ska han ha hotat om ”fight” när den som inte köpt nötkräm åt honom kommer tillbaka. Sedan ska han ha kastat kniven och slängt en tvättställning nedför trappen.

Tillkallade polis

Personal tillkallade polis, som pratade med den unge mannen, men på grund av hans låga ålder tog de inte med honom till stationen. Ingen person ska ha blivit skadad i samband med händelsen. Nu begär Arbetsmiljöverket att flyktingverksamheten skickar in en utredning om det inträffade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.