Matbutik i Skellefteå bjuder Växjöfansen på rabatt på torskfilé, silverputs och näsdukar. Foto: Bildbyrån/Privat

Finalhånet mot Växjö: Silverputs och torskfilé

Uppdaterad
Publicerad

Silverputs, näsdukar och torskfilé, det är några av de produkter som Växjöfansen kan köpa till rabatterat pris om de visar upp sin halsduk på Ica Kvantum i Skellefteå.

Inför den första SM-finalen mellan Skellefteå och Växjö bestämde sig Alexander Björk, butikschef på Kvantum i Skellefteå, för att skämta lite med Växjösupportrarna.

– Ett säkert vårttecken är ju att Skellefteå spelar SM-final. Vi har skojat lite med andra lag tidigare år, och nu var det Växjös tur. Vi räknar med att det kommer en del bortasupportar hit, så då har vi tagit fram lite specialerbjudande så att de också ska ha råd att komma hit.

Rabatter till Växjösupportrarna

I ett inlägg på sociala medier, erbjuder butiken silverputs, näsdukar och torskfilé till rabatterat pris som bortasupportrarna kan köpa, mot att de visar upp sina halsdukar.

Butiken hoppas att Växjö ”torskar” finalen och att Växjöborna då kan få användning av näsdukarna för att torka sina tårar eller putsmedel till sin silvermedalj.

Alexander Björk berättar att inlägget har fått många att dra på smilbanden.

– Det är många som reagerat med glada smileys på det här. Vi har fått stor spridning på mycket kort tid. Totalt är det just nu 15.000 personer som sett inlägget och det är mest glada miner, men även någon söder ifrån som inte varit lika glad.

Butiken hoppas på gensvar

Nu hoppas butiken på att det kanske finns någon annan butik i Växjö som vill kontra.

– Vi får ser om det är någon butik där nere som vill bjuda upp till dans, säger Björk.

Hur tror du att det går i matchen?

– Vi räknar ju med att Skellefteå vinner och att Växjö får användning av silverputsen. Men jag tippar 3-1 till Skellefteå ikväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.