• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Jan Färingö/SVT

Allt fler behöver ekonomisk rådgivning: ”Se över kostnaderna”

Publicerad

Trots rekordhöga elpriser i länet under måndagen är det mycket annat i ekonomin som också oroar. Allt fler söker sig till Budget- och skuldrådgivningen i Umeå kommun.

– Det är dyrare för alla men särskilt dem med små marginaler, dem som har det allra tuffast har fått det ännu tuffare nu, säger Magnus Westerlund, budget- och skuldrådgivare.

Den senaste tiden har fler privatpersoner sökt sig till skuldrådgivningen i Umeå. I dagsläget har man en kötid på drygt två månader.

– Vi har sett en ökning och fler behöver mer än ett samtal hos oss så kön växer,  säger Magnus Westerlund.

Samtalen kretsar kring många olika saker men enligt experten är det ofta en kombination av olika kostnader som gör det svårt att få vardagen att gå ihop.

Hör mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.