Foto: SVT

Fler demonstranter än åhörare på torgmöte i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagseftermiddagen höll partiet Alternativ för Sverige torgmöte i Umeå. På rådhustorget samlades fler för att demonstrera mot partiet än för att lyssna till deras budskap.

Alternativ för Sverige är ett nystartat parti med flera avhoppade riksdagspolitiker från Sverigedemokraterna. Inför deras torgmöte i Umeå var polisen väl rustad både med manskap och kravallstaket hade ställts upp.

Företrädarna för partiet lyckades locka ett 30-tal åhörare, med deras eget entourage inkluderat. Bakom kravallstaketet samlades drygt 100 personer som var där för att demonstrera mot partiet.

Demonstranterna försökte störa mötet genom att skrika och spela musik under talen, i övrigt var det en lugn tillställning och polisen gjorde inga ingripanden under tiden SVT var på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.