I Umeå sprang ungefär 300 barn i år Lilla Blodomloppet, en bana på 900 meter. Foto: SVT

Fler springer Blodomloppet

Publicerad

Under tisdagskvällen ägde löpartävlingen Blomdomloppet rum i Umeå och ungefär 7 500 löpare deltog i något som blev en solig folkfest. Till skillnad från många andra motionslopp ökar Blodomloppet stadigt sitt deltagarantal i landet, och allra mest procentuellt växer tävlingen Lilla Blodomloppet för barn, enligt arrangörerna.

Blodomloppet äger rum på ett 20-tal orter runt om i landet, och på tisdagen var det alltså Umeås tur. Förutom att få människor att röra på sig är också tanken att uppmärksamma vikten av blodgivning och inspirera till social samvaro genom att det ingår picknick-kassar till lag efter tävlingen.  

På elva av orterna arrangeras också Lilla Blodomloppet för barn upp till tolv år. Här kommer arrangörerna att satsa vidare kommande år och arrangera tävlingen på fler orter, i syfte att få fler barn att röra på sig. I Umeå sprang ungefär 300 barn en bana på 900 meter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer