Björn Åström, vd för Skogsmuseet, hoppar av tillsammans med två andra. Foto: Skogsmuseet

Flera avhopp från Skogsmuseet i Lycksele

Publicerad

Skogsmuseet i Lycksele har drabbats av flera avhopp i ledningen. Däribland lämnar museets vd Björn Åström sin post efter sju år.

Tre personer i Skogsmuseets ledning har beslutat att lämna sina poster, detta var Folkbladet först med att berätta om.

De som hoppar av är Skogsmuseets vd Björn Åström samt två andra personer i ledningen.

Enligt ett pressutskick från Björn Åström beror avhoppen på att man varit missnöjd med arbetssituationen.

”Det har under de senaste veckorna blivit tydligt att museets styrelse och ett fåtal i personalen inte delar min vision”, skriver Åström i ett pressutskick.

”Jag är besviken över att ledande personer i styrelsen gått bakom min rygg och på andra medarbetare och vill ta ett operativt ansvar. Tvärt emot vedertagna organisatoriska principer.”

Ordförande har en annan syn

Men Skogsmuseets styrelseordförande Ingrid Ölmebäck (S) har en annan syn på avhoppen. Enligt henne hade styrelsen fått signaler om arbetsmiljöproblem på Skogsmuseet och hade därför bestämt att det skulle göras en kartläggning av arbetsmiljön. Då hoppade de tre personerna av.

– Det här kom som en överraskning. Det är en märklig känsla att tre personer slutar samtidigt. Men jag är en praktisk person och nu är det bara att ta nya tag och försöka hitta en ny vd, säger Ingrid Ölmebäck (S).

Vad säger du om kritiken som vd:n kommer med?

– Det får stå för honom. Men jag kan inte prata i detalj om enskilda personalärenden, säger Ingrid Ölmebäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.