Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när räddningstjänst släcker bilbranden på Tomtebo Foto: Privat

Minst nio bilar brann på Tomtebo i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Minst nio bilar brann natten till söndagen på Tomtebo i Umeå. Ingen person skadades, men en carport och ett sophus eldhärjades också.

Larmet om bilbrand på Sjöråvägen i området Tomtebo kom in 00.43 på natten till söndagen. Initialt var det en bil som brann i en carport, men elden spred sig snabbt till flera fordon. Enligt räddningstjänsten rörde sig om nio bilar, en carport samt ett sophus.

Nio enheter jobbade med att släcka branden hela natten. Man evakuerade även boende från närliggande bostäder på grund av spridningsrisk. Inga personer ska ha kommit till skada.

Polisen utreder mordbrand

Under morgonen var branden släckt och räddningstjänst kvar på platsen för att efterbevaka på grund av värmen. Polisen har spärrat av platsen.

– Vi kommer att påbörja en teknisk undersökning av platsen till veckan då det svalnat av, säger Alexander Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen region Nord.

En förundersökning gällande mordbrand har inletts. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

– Eftersom vi inte kunnat hitta någon naturlig förklaring till branden så kan det röra sig om någon som uppsåtligen antänt, säger han.

Vill få in iakttagelser

– Vi uppmanar folk som sett något eller har tips rörande branden att kontakta oss, säger Alexander Johansson vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.