Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det luktade brandrök och jag tänkte – vem eldar nu?” – hör grannen Lars Åkerström om nattens brand i Ursviken. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Flera bränder i Ursviken – misstänks vara anlagda

Uppdaterad
Publicerad

Två garage och ett förråd började brinna i Ursviken, i Skellefteå kommun, under onsdagsnatten. Polisen misstänker att bränderna är anlagda.

Vid 02-tiden larmades räddningstjänsten om en brand i Ursviken. När räddningstjänsten anlände till platsen brann det med öppna lågor i ett förråd och ett garage.

Senare upptäcktes ännu en brand i ett annat garage.

Räddningstjänsten lyckades förhindra spridning. Men ett av garagen blev totalförstört efter branden.

– Bränderna ska inte ha spridits utan det ska handla om olika adresser, säger Elin Andersson, presstalesperson vid Polisen.

Området avspärrat

Polisen utreder bränderna som skadegörelse genom brand samt mordbrand.

– Två av bränderna rubriceras som skadegörelse, den andra mordbrand eftersom det fanns viss risk för spridning till andra byggnader. säger Elin Andersson.

Polisen har spärrat av området och kommer under dagen göra en teknisk undersökning. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.