Flera kvinnor utsatta för blottare i Umeå – polisen utreder samband

Uppdaterad
Publicerad

Flera kvinnor har de senaste dagarna anmält att de blivit utsatta för blottare i Umeå. Polisen misstänker att det kan röra sig om samma man.

– Det är flera händelser under en begränsad tid, vi utreder om det finns ett samband, säger jourhavande förundersökningsledare Peter Lindgren.

I måndags kväll ofredades en kvinna vid en busshållplats på Ålidhöjd, då en man började onanera helt öppet framför henne. I samma område, två dagar senare, kom ytterligare anmälningar in till polisen från två kvinnor som också utsatts för en man som blottade sig. Något som Västerbottens kuriren först rapporterade om.

Jourhavande förundersökningsledare vid polisen, Peter Lindgren, säger att han inte vet exakt hur många händelser som utreds, men att det är flera där man misstänker ett samband.

– Det är flera fall av sexuella ofredanden under begränsad tid med liknande tillvägagångssätt och i samma område.

Polisen beskriver mannen som i 20-årsåldern men har inte gått ut med något mer detaljerat signalement.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.