Flera skoterolyckor på kort tid i Västerbotten – två till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Under långfredagen har SOS Alarm larmats om flera skoterolyckor i länet. I Storumans kommun kallades ambulanshelikopter ut till en olycka sydväst om Hemavan vid 14-tiden.

Skoterolyckan ägde rum vid sjön Övre Grovern, sydväst om Hemavan vid 14-tiden. En man ska ha skadats under färd vilket gjorde att fjällräddning och ambulanshelikopter tillkallades. Vid 16.30 pågick fortfarande räddningsarbetet.

– Jag har uppgifter om att någon någon hoppat med en skoter och gjort sig illa. Räddningstjänsten har inte ryckt ut utan det blev ett ärende för fjällräddningen, säger Lars-Erik Sundqvist, räddningschef i beredskap.

Transporterades med pulka

17.30 meddelade polis att fjällräddare transporterat mannen med pulka till en plats där ambulanshelikopter kunde landa. Mannen flögs därefter till sjukhus.

SOS larmades även om en skoterolycka i Sorsele strax innan 16. Där ska en person ha fått en skoter över sig och därefter tillkallat hjälp.

En till sjukhus i Sorsele

Ambulans kallades till platsen och en person fördes till sjukhus för vård.

Tidigare under långfredagen gick två skoterförare genom isen utanför Skellefteåhamn. De klarade sig utan skador och räddningstjänst kunde vända tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.