Foto: Jacqueline Wiklund

Flerfamiljshus i Boliden brann ner till grunden – misstänkt mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Ett flerfamljshus i Boliden eldhärjades på söndagskvällen. Ingen person skadades i branden. Polisen utreder händelsen som mordbrand.

– Det finns vissa omständigheter på platsen som talar för att branden är anlagd, säger Maria Linné, polisens presstalesperson.

Klockan 22.36 på söndagskvällen kom larmet till SOS Alarm om att ett flerfamiljshus i Boliden stod i brand. När räddningstjänsten kom dit var huset ”näst intill övertänt” och det visade sig att det inte att gick att rädda.

– Ingen person har skadats, säger Ola Lindström, insatsledare på räddningstjänsten.

I huset fanns en affärslokal samt två lägenheter. Polisen uppger att branden sannolikt har startat i en affärslokal i fastigheten och sedan spridit sig till övriga delar av byggnaden.

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand och vill komma i kontakt med alla som är boende på adressen.

– Det finns vissa omständigheter på platsen som talar för att branden är anlagd. Platsen är avspärrad och ska undersökas av polisens tekniker så snart det är möjligt, säger Maria Linné, polisens presstalesperson.

Foto: Jacqueline Wiklund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.