Flextronics lägger ned i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Flextronics lägger ned sin verksamhet i Östersund. Det beskedet lämnade företagsledningen i dag. 400 personer berörs.

Enligt företagsledningen är det en följd av att man förlorat Ericsson som kund:

– Beror på att Ericsson sett över sina verksamhet och sina volymer framöver. Man hartagit beslutet att flytta in det i sin egen verksamhet, säger Anders Jönsson, platschef.

– Det är klart att man är tagen, säger Lennart Brändström som är förtroendevald i fackklubben Sveriges Ingenjörer till SVT.

Anställda vid företaget säger till Mittnytt att de fick beskedet i dag. Fabriken som tillverkar teleutrustning och komponenter för mobiltelefoni skall stängas. Enligt uppgifter till Mittnytt kommer jobben att flyttas till Katrineholm.

– Jag är ilskan och förtvivlad. Samtidigt har vi i dag fått veta att företaget tappat sina order och är direkt beroende av det som sker inom Ericsson, säger kommunalrådet Ann-Sofie Andersson (s).

Samtidigt säger hon sig ha förståelse för Flextronics:

– De har inte order så att det räcker, och vi lever i en globaliserad värld.

Så sent som i december fick personalen beskedet att personalstyrkan skulle minskas med 75 personer. Den gången fick de anställda beskedet att personalminskningarna var nödvändiga för att rädda verksamheten långsiktigt.

Företaget som tidigare hette Solectron har haft verksamhet i Östersund i 45 år. Det startades av Ericsson som också nu hoppar av som kund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.