• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Föräldrar åtalas för att ha lämnat sin ettåring utan uppsikt

Uppdaterad
Publicerad

I somras var en ettåring nära att drunkna vid Gammplatsen i Lycksele. Den lilla flickan hamnade under vattnet så länge att hon förlorade medvetandet och lungorna fylldes med vatten. Nu åtalas föräldrarna för framkallande av fara eller vållande till kroppsskada.

Det var i början på juni som den ett år och tre månader gamla flickan försattes i det livshotande tillståndet. Efter att ha tappat medvetandet i vattnet saknade hon både andning och puls och när återupplivningsförsök påbörjades var hennes kroppstemperatur nere på 34 grader.

Utan återupplivningsåtgärder hade hon dött skriver åklagaren, som menar att föräldrarna agerat med grov oaktsamhet då de lämnat flickan utan tillräcklig tillsyn.

Föräldrarna förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.