Foto: SVT

Fördubblat antal flygresenärer i Skellefteå

Publicerad

Skellefteå Airport presenterar idag siffror för 2017 som visar att årets antal passagerare beräknas bli det största någonsin.

Flygplatsen hade 40.395 resenärer under juni i år, det vill säga 19.817 fler än i juni förra året. Siffrorna för halvåret 2017 ligger på 180 522 resenärer, 43 933 fler än för samma period under 2016.

– Det är otroliga siffror som jag tror saknar motstycke inom svensk luftfart. Bra flygkommunikationer är oerhört viktigt för vår regions tillväxt och utveckling, säger Robert Lindberg VD på Skellefteå Airport, i ett pressmeddelande.

Flygplatsen har åtta dagliga avgångar till Stockholm och även 80 avgångar till sju charterdestinationer. Framgångsfaktorerna tror man ligger i bland annat den nya möjligheten till gratis parkering sedan i april och den nya flyglinjen till Stockholm med Norwegian. Framöver planeras också ombyggnationer med parkeringsytor, utbyggd terminal och en digitalisering av passagerarflödet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.