Förlust för GUIF:s handbollsdamer

Det ville sig inte för Gimonäs UIF:s handbollsdamer som ikväll mötte Boden i en helt avgörande match där vinst skulle innebära fortsatt spela i damernas division 1.

GUIF gick in i matchen med ett starkt publikstöd hemma i Sjöfruhallen i Umeå. Efter en jämn första halvlek stod det bara 7-7. Och det skulle visa sig bli väldigt målsnålt mycket tack vare storspel från lagens båda målvakter.

Avgörandet för Boden kommer i den andra halvleken när GUIF drar på sig en utvisning. I samband med en utvisning för hemmalaget lyckas bortalaget skapa en lucka med två mål, en lucka som GUIF inte lyckas täppa till och förlusten var ett faktum. Matchen slutade 18-14 till Boden.

GUIF:s förlust innebär nu att laget nästa säsong för ställa in sig på spel i division 2.