Foto: Daniel Marklund/SVT

”Fotbollstältet måste upp igen” – klubbar i gemensamt upprop till Umeås politiker

Uppdaterad
Publicerad

I ett öppet brev riktat till gruppledarna för de politiska partierna i Umeå kräver nu fotbollsklubbarna att fotbollstältet ska sättas upp igen.

– Tältet och ytan finns, nu återstår den politiska viljan, skriver Umeå fotbollsklubbars anläggningsförening i brevet.

I tre år har fotbollstältet i Umeå legat i ett förråd. Tanken är att tältet ska få en fast placering på Vildmannavallen. Men det kommer inte att monteras upp i år och det saknas också pengar för att sätta upp tältet.

Fritidsnämnden har tidigare sagt att de saknar budgetutrymmet för att sätta upp tältet i år. Under morgondagen är det tänkt att Socialdemokraterna och Miljöpartiet ska presentera sitt gemensamma budgetförslag, det är oklart om extra medel till tältet kommer att finnas med i budgeten.

”Behöver fotbollstältet”

I sitt brev till politikerna kräver nu Umeå fotbollsklubbars anläggningsförening att tältet ska tas med i budgetarbetet inför fullmäktige 19 juni.

– Behovet av tjänliga ytor för fotbollsträning året runt är skriande. Fotbollen i Umeå behöver fotbollstältet, skriver föreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.