Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jäkligt trist att de är så oärliga” – se hur byggföretaget i Vilhelmina drabbades av bedrägeriet. Foto: Berno Jonsson/SVT

Fräckt bedrägeri i Vilhelmina – bluffade till sig varor hos byggföretag

Publicerad

Ett byggföretag i Vilhelmina utsattes för ett fräckt bedrägeri – där två personer stal ett släp och sedan bluffade till sig byggvaror.

– Det känns jäkligt trist att de är så oärliga, säger Johan Abrahamsson, platschef på K Bygg.

Två personer greps utanför Dikanäs med ett stulet släp fyllt med olika sorters byggvaror tidigare i veckan.

– De är misstänkta för att ha stulit ett släp och sedan åkt till byggvaruhuset och beställt varor på faktura. Vi misstänker att de har vilselett och sagt att att fakturan skulle gå till ett annat företag, säger Fredrik Skytt på polisregion Nord.

De misstänkta är två personer som arbetar i kommunen, men de är inte skrivna i Vilhelmina.

– Många bedrägeribrott sker digitalt över internet idag. Visst sker sådana här brott men inte så ofta. Det är bra att vi får resultat. Det bygger på en vaken allmänhet och en patrull som cirkulerar, säger polisen Fredrik Skytt.

Stal släp framför ögonen på ägaren

Kenna Lindström i Vilhelmina märkte när hans kompis släpvagn stals.

– De stal det nästan framför ögonen på mig. Vi var i hans garage och mekade. Släpvagnen stod utanför garaget, när vi kollade upp var det borta. Mitt på blanka dagen också, det är snöpligt, helt otroligt, säger Kenna Lindström.

Personerna misstänks för stöld och bedrägeri, men är släppta på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.