Frontalkrock utanför Fredrika – två personer allvarligt skadade

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar frontalkrockade på väg 92 i höjd med Lögdasund i Fredrika, Åsele, på måndagen. Två personer skadades allvarligt och fördes med ambulans till sjukhus.

Larmet om olyckan kom vid 07.45. Olyckan inträffade en bit innan korsningen mot Lögdasund, utanför Fredrika. En person uppgavs vara fastklämd efter krocken.

– Det sitter en person i varje bil och 92:an är blockerad helt och hållet. De har skador i benen båda två och kommer att sitta kvar i bilarna tills ambulansen kommer, säger Lasse Rydstedt, räddningschef i beredskap.

Polisen: Allvarlig olycka

Olyckan har inträffat på en raksträcka och enligt polisen betraktas den som allvarlig. Det ska enligt uppgift vara halt och mycket snörök på platsen.

– Båda förarna är enligt patrull på plats allvarligt skadade och båda är nyss förda med ambulans till Norrlands universitetssjukhus, säger Liv Fahlén, kommunikatör på polisen.

Enligt Trafikverket har olyckan haft mycket stor påverkan på trafiken. Under bärgningen kommer vägen att vara helt avstängd och beräknas vara öppen igen vid klockan 13. Tills vidare hänvisas trakanter att köra via väg 591, 592 och väg 353.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.