Foto: SVT

Gamla Umeå IK:s stjärnspelare vann över nya laget

Uppdaterad
Publicerad

Umeå IK fyller 100 år i år och för att fira spelades på onsdag kväll en jubileumsmatch mellan nuvarande UIK:are och ett lag med före detta stjärnor. Och inför nästan 2000 åskådare visade det sig att gammal är äldst.

Dagens UIK ligger sjua i Elitettan och ställdes på onsdagen mot gamla storstjärnor som Malin Moström, Frida Östberg, Anna Sjöström, Hanna Marklund med flera, som var aktiva när Umeå IK var ett av Sveriges och Europas bästa lag. Men det var några år sedan, och frågan var hur de ”gamla” skulle hänga med mot sina betydligt yngre motståndare. Ganska bra visade det sig, stjärnlaget vann med 1-0 efter mål av Therese Kapstad.

– Det var kul att spela, vi har några som fortfarande är aktiva och vi känner varandra så väl så det gick ju ganska bra, sa Anna Sjöström Amcoff.

LÄS MER: Stjärnspelare återvänder till UIK – för en kväll

”Mycket bollskickliga spelare”

Frida Östberg spelade mittback med bland annat Hanna Marklund och höll tätt bakåt, men gillade ändå vad hon såg i det unga moståndarlaget.

– Man ser att det är mycket bollskickliga spelare. De gjorde det lite lätt för oss genom att rulla lite för långsamt i sidled. Men de har en duktig forward i den nya nigerianskan (Orji Ebere, red anm), hade de spelat henne lite tidigare hade de nog ställt oss ett par gånger, säger Frida Östberg.

Glada miner

Jubileumsmatchen spelades över två gånger 30 minuter med många byten och det var gott om glada miner i båda lagen efteråt.

– Det var väldigt häftigt, jag har sett upp till de här spelarna sen jag var liten och var bollkalle bakom dem. Det var lite overkligt faktiskt, säger Agnes Granberg som är målvakt i dagens UIK.

Trodde du att de skulle vara så här bra?

– Nej, jag blev lite förvånad faktiskt, det var imponerande att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.