Gasen i botten ska ge Hedvig guld

Publicerad

Hedvig Dahlberg från Norsjö fyller 18 år i sommar. Hon var bara fem år när hon för första gången fick åka med pappa på motorcykeln. Nu är hon av de bästa tjejerna i enduro i Sverige.

– Man måste gasa så mycket som möjligt där det går. Sedan gäller det också hålla sig på benen. Jag är uthållig, teknisk och så har jag en rejäl tjurskalle, säger Hedvig.

Hon började tävla som 12-åring och det gick bra direkt. Nu åker hon och familjen varje helg till tävlingar i syd- och mellansverige. Det blir mycket bilåkande i år kan det bli uppemot 2000 mil till ett 20-tal tävlingar. Familjen har köpt en särskild  buss där man kan lasta in tävlingsmaskinerna, buussen går också sova i.

Ifjol vann Hedvig yngsta klassen i tävlingen Gotland grand national och hittills i år har hon vunnit två av fem deltävlingar i junior SM.

– Jag tror att jag har en bra chans att ta hem guldet säger Hedvig. Det är ju tre tävlingar kvar  och hittils jag har vunnit allt som går vinna, säger hon.

Hedvig håller nu på att ta körkort samtidigt som hon läser på Tannbergsskolan i Lycksele. På sikt hoppas hon också få tävla i Tyskland, det stora landet inom endurosporten.

– Familjen hjälper till med arbete och pengar och så har jag sponsorer, i år skall jag ta guld  avslutar Hedvid Dahlberg

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer