Sexåriga Annybelle levererar glass åt sjöfolket vid Rinneln. Foto: SVT

Glassigt sommarjobb håller barnen med husdjur

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Hedengran har en kiosk på tomten, men det är ingen vanlig kiosk utan en självplocksglasskiosk för sjöfarare.

– Vi servade alla första sommaren men fick sätta upp en skylt att det var stängt. Nu har vi löst det på ett bättre sätt, säger Johan Hedengran som finns i bakgrunden där barnen säljer glass.

Olika husdjur stod på önskelistan och idén om att starta kiosk för att ha råd med djur kom från barnen. Sagt och gjort, en liten kiosk byggdes vid bryggan och i år siktar barnen högre.

– Vi vill ha en vattenskoter.

Glassgästerna kommer med båt, vissa hittar till Sand även på cykel.

– Vi har grannar tvärs över som simmar över och köper glass, berättar glasskioskens chef Annybelle Hedengran Wennebro som är sex år.

Kiosken är inte bemannad men det finns en knapp att trycka på om man behöver hjälp. Betalning sker via swish och om man har svårt att angöra bryggan kommer Annybelle och möter upp med håven som hon sträcker ut.

Pappan som gärna klurar på nästa led funderar att på sikt fixa solcellspaneler så att kioskens elförsörjning blir lägre där det idag går en kabel från huset till frysboxen på bryggan.

Se barnens kiosk vid Rinneln i Umeå i klippet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.