Foto: SVT.

Glest mellan laddstationer för elbilar

Uppdaterad
Publicerad

Det är glest mellan laddstationerna för elbilar i de två nordligaste länen.
– Jag vill se stationer var femte till tioende mil, säger Sonny Bergmark, elbilist.

När Sonny Bergmark kommer till jobbet på morgonen sätter han bilen på laddning. På sju åtta timmar, när han ska hem igen, är batteriet fulladdat.

– Jag är nöjd men visst finns det begränsningar, säger Sonny Bergmark.

Ny station i Skellefteå

En titt på kartan över snabbladdstationer visar att de två nordligaste länen är en öken med få vattenhål. Skellefteå hade förut ingen alls, men nu sätter en sportibilstillverkare sätter upp en på ett hotell i staden.

– Det blir gratis att ladda och den är ett samarbete mellan oss, Skellefteå Kraft och norska Teslaklubben, säger Stadshotelets ägare, Kristoffer Lundström.

Laddas efter tio mil

Teslabilarna har mycket längre räckvidd än alla andra elbilar. Sonny Bergmarks Nissan Leaf måste laddas efter tio mil. Han kommer sig alltså inte till kompisarna i Umeå, tretton mil bort.

– Då får jag ta vår bensinbil. Det är precis på gränsen men strömmen räcker nog inte.

Besked om pengar

Klart är att biofuel region i Västerbotten snart får besked om pengar till om en förstudie kring laddstationer runt om i länet.

– Jag vill se stationer var femte till tionde mil. Det är den räckvidd som är rimlig i dag med de här bilarna, säger Sonny Bergmark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer