De planerade sommarlovsaktiviteterna på Ålidhem tvingas ställa in eftersom några volontärer inte kunnat anlitas. Foto: TT/Rädda Barnen

Gratis lunch för barn på Ålidhem ställs in

Publicerad

Under hela juli skulle barn få testa aktiviteter och få gratis lunch på Ålidhem i Umeå. Men Rädda Barnen hittade inte volontärer som kunde hjälpa till och tvingas därför ställa in.

I maj började Rädda barnen att försöka locka volontärer genom att stå på stan och hålla öppna möten, men man lyckades inte hitta tillräckligt många. Nu ställer man därför in sin satsning med aktiviteter och gratis lunch på Ålidhem.

– Just när det gäller juli månad har det varit trögt att hitta volontärer, säger Eva Måwe, tillförordnad ordförande för Rädda barnen i Umeå.

Hon säger att det funnits unga som velat engagera sig men som inte hunnit godkännas som volontärer. Bland annat krävs utdrag ur brottsregistret.

– Vi kom igång för sent, många hade redan i maj hunnit planera vad de skulle göra i juli. Nästa år ska vi vara ute mycket tidigare, säger Eva Måwe. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.