En man är gripen efter ett grovt våldsbrott i Skellefteå. Foto: TT

Mordförsök på kvinna – en man anhållen

Under morgonen blev en kvinna misshandlad i en lägenhet i Boliden. En man är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Ett vittnet berättar för SVT Nyheter att det var ett fasligt liv vid huset tidigt i morse.

Under natten till onsdagen blev en kvinna misshandlad i en lägenhet i Boliden. Den misstänkte mannen har ännu ej kunnat höras och enligt polisen rubriceras brottet i nuläget som försök till mord.

– Åklagaren har valt att ha den rubriceringen inledningsvis med tanke på tillvägagångssättet, berättar Peder Jonsson.

LÄS MER: Kvinna slagen med tillhygge – flydde från platsen

Ett fasligt liv vid huset på morgonen

Kvinnan är omhändertagen och vårdas på Skellefteå lasarett. Kvinnan och mannen känner varandra sedan tidigare. Den misstänkte gärningsmannen greps av polis vid 09:00 på morgonen. Ett vittne berättar för SVT Nyheter att det var ett fasligt liv vid huset tidigt under onsdagsmorgonen. Polisen själva är väldigt förtegna om händelsen.

– Vi är väldigt restriktiva kring detta. Det är ett tidigt skede och det återstår ett antal utredningsåtgärder, säger Peder Jonsson.

Anhållen på sannolika skäl

Vid halv elva-tiden på onsdagsförmiddagen så anhölls mannen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer