Foto: svt

Hälsocentralen i Jörn klappar igen

Publicerad

Från och med idag, måndag 1 oktober, stänger hälsocentralen i Jörn av bland annat ekonomiska skäl. Patienterna som är listade där får byta till valfri hälsocentral, annars listas de automatiskt till Boliden.

– Om man inte aktivt väljer en annan hälsocentral så flyttar vi över dem till Bolidens hälsocentral då det ligger närmast, säger lanstingets utredare Helen Björklund.

”Vi hoppas att inga patienter kommer i kläm”

Även fast hälsocentralen i Jörn stänger så kommer en begränsad filial att drivas i Jörn via Bolidens hälsocentral. Den kommer att vara öppen några dagar i veckan och finnas till för patienter inom äldreboendet, hemsjukvården, asylboendet och BVC. De grupperna är utvalda då man anser att de har svårast att transportera sig.

– Efter att hälsocentralen i Jörn stänger så är det vi på landstinget som har sistahandsansvaret för primärvården i länet, vi tar över ansvaret och hoppas att inga patienter ska komma i kläm, avslutar Helen Björklund.

Tandvårdskliniken i Jörn finns däremot kvar och påverkas inte av att Hälsogemenskapen stänger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.