• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: Piteå Hockey

Han blir Björklövens nya sportchef

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart vem som ska ta över efter Fredrik Grönberg som sportchef för Björklöven. Daniel Johansson, senast sportchef i Piteå Hockey, axlar rollen.

I fredags gick Björklöven ut med att nuvarande sportchef Fredrik Grönberg inte förlänger sitt kontrakt med klubben.

Bara tre dagar senare står det klart vem som tar över. Den före detta hockeyspelaren Daniel Johansson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år.

Han har spelat 260 matcher i Hockeyallsvenskan och 25 juniorlandslagsmatcher. Efter den aktiva karriären har han arbetat två säsonger som klubb- och sportchef i Mariestad Bois och kommer närmast från en liknande roll i Piteå Hockey.

– Det känns mycket bra att vi kunnat rekrytera Daniel som ny sportchef. Han är målmedveten och ambitiös med ett starkt driv. Vi har gemensamma värderingar och syn på den sportsliga strategi som ska fortsätta utveckla Björklöven, säger Björklövens VD Fredric Åkerblom i ett pressmeddelande.

– Jag fick frågan för en tid sedan och jag känner mig både glad och stolt över att få bli en del av Björklöven. Det är en förening som befinner sig i en positiv framåtrörelse och jag känner mig laddad att få vara med och utveckla organisationen så att vi kan ta nästa steg, säger Daniel Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.