Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Berno Jonsson, SVT

Han kämpar för hållplats i Ånäset längs Norrbotniabanan

Uppdaterad
Publicerad

En hållplats i Ånäset med perrong och en bilparkering med laddstolpar i nära anslutning längs Norrbotniabanan. Det föreslår nu Bernt Lundström i Ånäset som har lämnat in ett medborgarförslag till kommunens politiker.

– Det här är inte för min egen del utan främst för kommande generationer, yngre människor som vill bilda familj och bo kvar här med möjlighet att pendla till Umeå och Skellefteå, säger han.

Trafikverket står för bygget av själva banan, men det är kommunerna själva som till stor del måste bekosta hållplatser och just nu är det bara en hållplats inplanerad i kommunen och den blir i Robertsfors.

– En hållplats skulle innebära en utveckling för hela samhället och förhoppningsvis blir det också mer folk som vill flytta hit och få en framtid här i samhället, säger Bernt Lundström.

Hör mer om Bernt Lundströms idéer och kommunalrådets reaktion i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.